Om bloggen och mig

Jag är ikonmålare och kristen och har under mer än 30 år fått förmånen att utsmycka såväl kyrkor och kapell som enskilda hem med ikoner. Under dessa år har jag också fördjupat mig i ikonens historia, estetik, teologi och måleriteknik.  Om detta har jag delat med mig i två rikt illustrerade böcker. Den som önskar närmare kännedom om mig och min verksamhet hälsas välkommen till en hemsida öppnad av personer som uppskattar ikoner och vill presentera mitt konstnärskap: larsgerdmar.se

Om det som hör till denna konst alltifrån det konsthistoriska och estetiska ur olika synpunkter, och presentationen av egna ikoners tillblivelse – inklusive måleriteknik, material, pigment mm – till det andliga och för vår personliga identitet som Guds avbilder betydelsefulla vill jag, ibland med djärva tankesprång, som även kan beröra dagsaktuella frågor, med utgångspunkt från denna bildvärld reflektera och ställa frågor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *